17 de març 2008

Blocs del món

Ahir vaig visitar la iniciativa Blocs del món d’elperiódico.com on els cooperants i voluntaris de diferents ONGs del món tenen un espai on publicar els seus blogs.

Des del diari online descriuen aquest espai “com una finestra oberta al món de la cooperació, explicada pels seus protagonistes. Ells, cooperants i voluntaris, són els encarregats d’explicar la seva feina, les seves experiències, les seves sensacions i la particular anàlisi de la realitat des dels llocs més allunyats fins als més pròxims. Ens expliquen el seu món, que també és el nostre”.


Doncs bé, jo ja seguia des de fa temps el blog de Javier Merelo, El somriure de l’arrossar dins dels Blocs del món, on ens parla del seu treball a Cambodja amb el jesuïta Kike Figaredo, però ahir la sorpresa va ser trobar una cara coneguda al mateix espai, la Belén Liñán que des de fa poc hi escriu el blog Univers Bombai.

A la Belén la vaig conèixer l’octubre passat a Vasai, un poblet al nord de la superpoblada Bombay, on treballa per a l’ONG Sonrisas de Bombay. A part del seu blog personal ella també s’encarrega d’actualitzar el blog de l’organització.

M’encanta veure com els cooperants i voluntaris estan fent servir cada vegada més les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TICs) per fer la seva feina i per comunicar-la. Jo mateix també vaig mantenir un blog mentres estava a l’Índia de voluntari fa dos anys.

A la columna dreta del blog hi trobareu un petit llistat de blogs escrits per voluntaris a l'Índia, alguns ja acabats però no per això menys interessants.

Avui per cert he llegit al blog La Broma de l’Olga un apunt sobre la utilització dels blogs a les ONGs. Molt interessant, com ja ens té acostumats.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Semblen blocs molt interessants. Els seguirem!

Mireia