29 de febr. 2008

Sarita


Quan vaig conèixer la Sarita (la primera per l'esquerra a la foto) estudiava 7è a l’escola Shanti Bhavan (Tamil Nadu, Índia). Actualment deu estar a punt d’acabar el 9è curs. Ahir vaig trobar al Youtube el vídeo que afegeixo al final de l'entrada, suposo que pertany a algun altre voluntari que va passar per l’escola.

La Sarita era una noia bastant tímida, i una de les més aplicades a les meves classes, però en matemàtiques anava una mica fluixeta, així que als vespres abans de sopar venia amb un altre grup petit de nanos per tal que els donés classes de repàs de matemàtiques. El que allà en deien “individual help”. Aquestes classes eren fantàstiques perquè podies conèixer molt millor els alumnes. Recordo que quan la Sarita va saber que el seu nom indi en español era el diminutiu de Sara li va fer molta gràcia. A l’Índia fan servir “sarita” per fer referència a un riu.

Al vídeo (1 min. 52 seg. en anglès) es veu com la Sarita ens presenta la seva mare que treballa a les
Baldev Farms, un altre projecte, en aquest cas de desenvolupament comunitari, al costat de Shanti Bhavan. Es tracta d’unes plantacions de plataners que funcionen amb forma de cooperatives i com a espai d’empoderament de les dones. Les dones com tots sabreu son un col·lectiu molt discriminat a l’Índia rural. Al vídeo també s’hi veu el poble on viu la família de la Sarita i una mica de l’escola Shanti Bhavan.

3 comentaris:

Jaume Puig ha dit...

Quina gràcia trobar el video al youtube, no? Encara no me'n sé avenir de les sorpreses que arriba a donar això d'internet. Ja sé que tu com a informàtic et semblarà d'alló més natural, però a mi encara em sembla màgic.

Ferran ha dit...

Quina sorpresa més agradable et devies endur quan vas descobrir el vídeo!

Veient-lo, no he pogut evitar pensar en els milions de dolars que els americans pagaran a Europa per no sé quants avions de guerra, segons llegia fa un parell de dies a la premsa. Terrible. Per això em quedo amb la bona notícia del vídeo :)

Edu ha dit...

Sí, va ser una bona sorpresa, tot i que tampoc pura casualitat, ja que estava buscant "Shanti bhavan" al youtube per veure precisament si algú n'havia penjat algun video.