24 de febr. 2008

La pobresa és verí


A través del blog Humanismo y Conectividad llegeixo que “La pobresa és verí”. Així ho afirma a la seva columna del New York Times l’eclèctic economista Paul Krugman, categòricament e imitant la grandiloqüència de Mao.
De acuerdo a investigaciones realizadas por la American Association for the Advancement of Science: “La pobreza durante la niñez temprana envenena el cerebro”. Neurocientíficos han hallado que “mucho niños provenientes de familias pobres experimentan niveles insalubres de estrés hormonal, que impiden el normal desarrollo neuronal del niño.” Esto se hace notar en el desarrollo del lenguaje y la memoria atributos, por cierto necesarios para escapar de la pobreza.
La pregunta és, tal com es fan a Humanismo y Conectividad: realment calien investigacions d’uns neurocientífics per provar que viure en comunitats marginades, en condicions insalubres, sense sanitat, sense educació, amb famílies desestructurades, i envoltats de violència, provoquen que el desenvolupament del nen no sigui el normal?

A vegades al·lucino.


Fotografia: Els slums de Mumbai. Anand Giridharadas/International Herald Tribune.

1 comentari:

Ferran ha dit...

Sense paraules m'he quedat jo també, al llegir l'abstracte d'aquest estudi. La nostra societat té uns quants càncers, desgraciadament i com prova la publicació d'aquesta "notícia".

Malgrat tot, bona setmana.