11 de gen. 2008

Afghan girl


Seguint un meme que he vist circular aquests dies per la Catosfera, he decidit explicar quina és la imatge que tinc com a fons d'escriptori actualment.

M'agrada utilitzar fotografies verticals perquè si es col·loquen centrades et deixen espai a cada banda per organitzar les icones.

La fotografia en qüestió es diu "Afghan girl" de Steve McCurry. Probablement molts la coneixereu, ja que és va fer molt famosa i va donar la volta al món al ser portada del National Geographic el 1985. La nena de la foto es diu Sharbat Gula i va ser retratada quan a penes tenia 12 anys. Per mi segueix essent el millor retrat que he vist mai.

L'equip del National Geographic, 18 anys després de la foto, va fer un documental per trobar la noia i repetir la presa. El resultat és el que es pot veure a continuació. Impactant el que poden fer 18 anys en un camp de refugiats i en un país en contínua guerra. On és ara la xispa i el magnetisme de la seva mirada?


3 comentaris:

Adri ha dit...

Cada cop que veig aquesta foto em quedo al·lucinat...com ha passat el temps per ella

Veus que bé, si ens agraden els mateixos temes i tot :) Al buscant a wally també haviem escrit sobre aquesta noia.

Xavi ha dit...

Ei! Gracies pel comentari, just ara t'anava a dir que jo també havia escrit sobre això però veig que l'Adri se m'ha adelantat xD, és una història realment sorprenent.

Pel que fà al robot jo l'estic fent de Treball de Recerca i certament no sé quina carrera triar, si existís enginyeria robòtica ho tindria clarísim! Però què hi farem? Tan de bò pogués treballar en un grup com el teu, tot i que no em decanti per la teva feia en concret.

Bé, ja continuaré pasant, m'agrada força el blog ;)

Edu ha dit...

Iep Xavi, certament no existeix l'enginyeria robòtica jeje. A l'enginyeria tècnica en informàtica de sistemes hi ha assignatures de robòtica, i probablement sigui la millor per encaminar-se cap a la robòtica posteriorment. Tot i això també es necessiten coneixements d'electrònica i mecànica. De manera que un pot acabar treballant amb robots venint de carreres mlt diferents. La robòtica és clarament multidisciplinar.