29 de gen. 2008

50 anys de Lego

Si ahir vau visitar Google segur que vau veure el petit homenatge que van fer a Lego a través del logo del buscador. La raó és el 50è aniversari del famós joc.

Sense cap mena de dubte el Lego va ser el joc de la meva infància. Vaig jugar-hi hores i hores i mai me’n cansava. La gràcia evidentment era un cop ja fets els models que venen a les caixes, fer els teus propis.

El joc ha evolucionat i avui en dia alguns kits com el
Lego Mindstorms s’utilitzen (a part de per jugar) per fer experiments ens laboratoris de robòtica i intel·ligència artificial de tot el món.

Espero que els nens d’avui entre tanta Wii i tanta PSP tinguin temps per jugar a jocs tan entretinguts, estimulants i creatius com el Lego.

Com a petit homenatge, aquí teniu algunes curiositats i coses increïbles que s’han fet amb Lego.

1.- S’han fabricat més de 400.000 milions de rajols de Lego en 53 colors diferents, el que suposa que toquen a uns 62 rajols per cada habitant del planeta… i cada any es produeixen 19.000 milions de peces de Lego més en més de 2.400 formes diferents.

2.- Pels que algun cop us heu barallat amb models abstractes de càlcul, no només trobareu interessant sinó també fascinant aquesta
Màquina de Turing construïda amb Lego.


3.- Pels interessats en la història de la informàtica, aquí teniu una Màquina de Babbage construïda amb Lego.


4.-
Clàssics de la fotografia passats al Lego.


5.-
La “nit estrellada” de Van Gogh amb Lego.


Font: La majoria de les dades han estat extretes de Microsiervos.

4 comentaris:

don-aire ha dit...

M'han encantat les rèpliques de les fotografies clàssiques

Edu ha dit...

Sí, són molt xules :)

Jaume Puig ha dit...

Vaig estar amb la meva filla al Legoland de Dinamarca i en el d' Alemanya, quan ella era petita i són una maravella. Res a veure amb aquests monstres tipus Eurodisney. A mi no m'agraden gens els parcs temàtics de cap mena, però fer de pare té aquestes servituds, i si Lego t'ho fa més passable, doncs benvingut Lego. Vaig llegir, que el Lego va ser un invent d'un fuster a l'atur, com la JK Rowling vaja !

Joana ha dit...

Als nens d'avui en dia els falta saber jugar i saber inventar i saber distreure's.
El Lego permetia deixar anar la imaginació i construir " somnis gegants". Ara les noves tecnologies cada cop són més petites i si se'n va la llum o "internet" queden que no saben què fer...
Serà una generació que no haurà jugat i per tant els costarà molt ocupar el temps en tot allò que no sigui "d'última generació".
A casa, hem jugat als jocs de taula , per sort!
Salutacions!I gràcies per la visita!