6 de des. 2007

Un Nadal més solidari

No és cap notícia que el Nadal és l’època més consumista de l’any. Per exemple, i simplement com a data us diré que les capitals espanyoles es gasten 6 milions d’euros en l’enllumenat de Nadal.

Doncs bé, com cada desembre moltes ONGs ofereixen postals per felicitar el nadal, i calendaris i agendes que a part de la seva funció intrínseca, també pretenen sensibilitzar respecte a injustícies socials o sobre problemes de països del sud. És una manera de participar del Nadal i alhora col·laborar amb una bona causa.

A Canalsolidari.org han fet un recull de diferents propostes, us recomano donar-hi un cop d’ull. També hi trobareu regals responsables, llibres i música, o fins i tot viatges solidaris pel Nadal.

Jo per simpaties personals us recomano les següents propostes:

Postals de la Fundació Vicenç Ferrer. Qualsevol elogi a aquesta organització és queda curt, he tingut la sort de poder visitar els seus projectes a l’Índia sobre el terreny i de conèixer personalment en Vicenç, i només en puc dir coses positives, l’ONG més professional que he conegut.

Concurs de postals de Nadal digitals. La Fundació Iwith fa servir les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TICs) com a eina de solidaritat i millora de la societat. Ja fa uns quants Nadals que organitzen aquest concurs de postals digitals, us recomano fer-hi un cop d’ull.

Calendari solidari de l’Hernan Zin. L’ONG Mundo Cooperante presenta el seu calendari 2008, centrat en l’efecte que tindrà el canvi climàtic sobre la infància a alguns llocs del planeta. Els continguts del calendari són obra del periodista Hernán Zin, del qual us recomano molt i molt llegir el seu blog, o potser si us animeu algun dels seus llibres (Diario de un voluntario en Calcuta, Helado y patatas fritas, La libertad del compromiso, Llueve sobre Gaza). Això és periodisme de veritat, em trec el barret.

2 comentaris:

Joan ha dit...

Hola gràcies per la recopilació!
Jo també je estat a la FVF, quines ganes de tornar-hi..
Bon nadal!

Anònim ha dit...

Hola! He trobat el bloc per casualitat fent un treball dels Drets Humans i com que el bloc m'ha molat molt he decidit comentar-te.
Miraré les propostes pel Nadal solidari ;)