15 de des. 2007

El projecte couchsurfing


Estic enamorat del projecte couchsurfing des de que em vaig donar d'alta a la seva comunitat online. El terme “couchsurfing” ve literalment de “surfejar un sofà”. Es tracta d’una comunitat online de viatgers d’abast mundial que et permet trobar allotjament gratuït (“surferjar el sofà” d’algú) per tot el món. El concepte però va més enllà d’una xarxa per buscar allotjament gratuït, la idea és promoure l’intercanvi cultural obrint les nostres cases, de manera que quan viatgis a algun lloc puguis descobrir com és la vida allà de la mà d’alguna persona local. Es tracta de crear connexions profundes que creuin oceans, continents i cultures.

De cap manera estàs obligat a acceptar tothom a casa teva, tu sempre pots triar, i de fet, si vols no cal ni que ofereixis allotjament, pots per exemple oferir-te per donar una volta o fer un cafè amb la gent que vingui a la teva ciutat, però la decisió final sempre és teva.

Actualment hi ha 384.787 couchsurfers repartits per tot el món, i només a Espanya ja n’hi han 7.573. Donar-se d’alta és molt senzill, només cal anar la pàgina de couchsurfing i fer el registre. A mi em podeu trobar buscant l’usuari Eduard. El passat octubre vaig tenir la meva primera experiència com a couchsurfer fora de Girona, va ser a Kochi, al sud de l’Índia on la Monolita i la seva família ens van allotjar a mi i al meu cosí Albert.


El projecte va nèixer d’una manera molt curiosa. El fundador, Casey Fenton, havia conseguit un bitllet barat per anar a Islàndia, però no tenia allotjament ni tampoc ganes d’anar a un hotel a fer de “sr turista”. Així que va enviar un email massiu a 1.500 estudiants de Reikjavik demanant si es podia quedar a dormir a algun sofà. La cosa li va sortir molt bé, diferents grups d’amics li van ensenyar el “seu” Reikjavik, i va acabar passant uns dies molt divertits a Islàndia. Des de llavors va decidir que mai més es tancaria a un hotel mentres viatgés, i va seguir surfejant exòtics sofàs i fent intercanvi cultural. Així va nèixer el couchsurfing.

3 comentaris:

gemma ha dit...

Hola, nomes dir que tb existeix el Hospitality CLub (http://www.hospitalityclub.org/)
que es molt semblant i tb funciona fa tems.

Edu ha dit...

Ei sí, ja el coneixo també, però jo només estic donat d'alta al couchsurfing, són bastant similars crec.

Jaume Puig ha dit...

No havia tingut mai notícia d'això del couchsurfing. Haguès dit que era el que feia el meu gos en el sofà del menjador de casa, però això altre és més interessant. Per cert Eduard, tu que ho has provat, és pràctic? està ben organitzat?